Er din bil klar til vinterferien?

Gode råd til dig inden du kører på vinterferie. Tjek selv bilen eller få den tjekket på værksted for kun 295 kr.

Vinterferien venter og er klar med hygge, oplevelser og måske sne. Inden du kører på ferie i din bil, er det vigtigt at tjekke, at den er klar – både generelt og specielt til vinterkørsel.

Derfor får du her ti gode råd til dig og din bil:

 1. Bilens bremser må du ikke gå på kompromis med. Få den gerne tjekket på et værksted, så du er helt sikker på, at de virker som de skal. Du kan også selv lave en lille test: ved 30 km/t skal din bil kunne bremse indenfor seks meter, og bremsen skal føles hård og højest kunne trædes halvvejs ned.
 2. Tjek også bremsevæsken. For bliver den for varm ved overbelastning af bremsen, kan det medføre, at den bliver virkningsløs i situationer, hvor du har mest brug for dem.
 3. Mål om der er nok dækmønster på dine dæk. Lovkravet er ved 1,6 millimeter, men Rådet for Større Dæksikkerhed anbefaler min. 3 mm mønsterdybde, hvor bilen også begynder at bremse dårligere. Og særligt på en ferietur med lange strækninger, høj hastighed og ekstra vægt slides de sidste millimeter hurtigt. Så vær sikker på dine dæk er et godt stykke over minimum inden ferie starter.
 4. Tjek dæktrykket. Ved forkert dæktryk vil bremselængden ændre sig, så det er en god idé at tjekke om dæktrykket skal ændres. Med en fuldt op pakket bil, vil bilens vægt ændre sig og det kan påvirke dæktrykket.
 5. Få lavet en kontrol af din bils aircondition / klimaanlæg. Både for at undgå astma og allergi, for at vinduerne ikke dugger til og selvfølgelig for at sikre, at du og familien kan holde varmen under hele køreturen.
 6. Har du styr på dit oliefilter og olieniveau? Det kan også være en god idé at tage en dunk olie med, da en køreferie godt kan bruge en del olie.
 7. Tjek også at køler-og sprinklervæske er fyldt op, inden du skal kører langt.
 8. Sørg for, at der er reservehjul med i bilen. Og husk at se efter, om donkraft og det rigtige værktøj er på plads i bilen.
 9. Få styr på din vejhjælp og tjek, at forsikringspapirerne er i orden, så du er sikker på, at alt er som det skal være, hvis uheldet skulle være ude. Husk også, det er vigtigt at medbringe bilens registreringsattest.
 10. Tag en tur rundt om bilen for at sikre at alle lygter, blinklys og tågelys virker. Og vær sikker på, at du ved, hvordan du skifter pærer og sikringer i bilen, hvis de skulle springe undervejs.

Særlige vinter råd

Ovennævnte er råd, der gør sig gældende både sommer og vinter, men lige nu er det vinterferien, der kalder og så er der nogle særlige ting, du skal være opmærksom på både inden du tager af sted og mens du kører.

Før turen:

 • Tjek hvordan vejrsituationen er der, hvor du skal køre, på tekst-tv eller trafikradioen.
 • Dine vinduesviskere, lygter og selvfølgelig ruderne skal du sørge for er rene.
 • Du skal selvfølgelig have skiftet til vinterdæk eller helårsdæk, det er alt for farligt at køre rundt med sommerdæk i det glatte føre (se hvilke dæk vi anbefaler her(link)).
 • Lad telefonen godt op og altid husk at have dit vejhjælpsselskab indkodet i din telefon.
 • Sørg for at pakke en GPS i bilen. Den vil i værste fald kunne fortælle dig præcis, hvor I befinder jer.
 • Husk at pakke varme tæpper, handsker, varmt tøj og gerne noget varmt at drikke i tilfælde af, I sidder fast og må vente i bilen.
 • Husk også at pakke startkabler, slæbetov og skovl, hvis bilen nu kommer til at sidde fast, er det vigtigt at have med.

Mens du kører

 • Kør afsted i god tid, så du kan kører efter forholdene og stadig ikke komme for sent.
 • Vær ekstra opmærksom på glat føre ved lavninger, skove, broer, skrænter og vådområder.
 • Sænk hastigheden på vejene så din bremselængde derved også bliver kortere.
 • Pas altid på usynligt is, selv når der er plusgrader.
 • Giv tegn i god tid, når du skal svinge.
 • Føler du vejen er glat så brems i et par sekunder og styr så bilen på kurs. Det kan kræve et par gange, før du er helt på rette kurs igen.
 • Skulle du risikere at skride, så fjern foden fra speederen, tryk koblingen ned og styr ligeud.

Kør vinterferien sikkert i møde med et vintertjek

Vi har tidligere skrevet om, hvordan du pakker bilen bedst muligt, når du kører på ferie. Læs eller genlæs rådene her.

Ønsker du flere tips til, hvordan du sikrer, at din bil er helt vinter klar, så kan du læse dem her. Du kan også bestille tid på vores værksted og lige nu få lavet et 14-punkts vintertjek af din bil for kun 295 kr.

Vores dygtige mekaniker tjekker blandt andet bilens sprinklerfunktion, bremsevæske, batteriet, undervognsbehandling samt din bils udstødning og ophæng.

Bestil tid nu og få hele bilen vintertjekket for kun 295 kr., så du og din familie kan køre vinterferien sikkert i møde.

Udgivet: 08-02-2019

Nyheder & tips
Nyheder / blog / tips
Få gode tips og tilbud i din inbox
Permission *